Flytning

Gode råd ved flytning som de fleste glemmer

Når man står over for en snarlig flytning, er der utroligt mange ting at huske på. Har man nu fået pakket alle de vigtige dokumenter og arvestykker sikkert ned? Ligger alt porcelænet, så det ikke kan gå i stykker? Er kælderen ryddet grundigt ud efter flere års ophobning af diverse pakkenelliker? Rækken af overvejelser kan fortsætte i det uendelige, men hvis man planlægger sin flytning godt, kan man komme forholdsvist smertefrit i gennem den. Nøglen finder man i to enkelte elementer: At lave lister og tidlig planlægning.

flytte råd

Lister, lister og flere lister

Et godt og simpelt flytte råd er at lave lister. Lister over hvilke møbler, der skal pakkes, hvilken rækkefølge, men pakker rummene i huset eller lejligheden ned i, lister over hvilke tidspunkter, der er vigtige i forhold til flyttemænd osv. Tænk listerne som en udvidet pakkeliste som når man tager på ferie. Et godt fif er at bruge listerne to gange – én gang, når alt skal pakkes ned, og én gang, når alt skal pakkes ud det nye sted. På den måde sikrer man sig, at man ikke har glemt eller overset noget i den gamle bolig.

Tidlig planlægning mindsker stress

Et andet godt råd i forhold til flytning er at sørge for, at alt er planlagt i så god tid som overhovedet muligt. Sørg for at have en dato og et klokkeslæt på plads med flyttemændene så hurtigt, det kan lade sig gøre. Hvis man ikke bruger et professionelt flyttefirma, men derimod sine gavmilde venner, er det endnu vigtigere at have et tidspunkt på plads med dem, da de skal kunne planlægge deres egne personlige skemaer derefter. Bruger man mulighed to med at få assistance af vennerne, er det også en god idé at planlægge et takkemåltid i god tid og lade dem vide det – så skal de nok møde op.